google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
goudasia

Wereldprimeur: De 1e Hybride kraan

Updated: Apr 27, 2021

Wat heeft een kraan nou met deze website te maken zal je denken ...


De website is begonnen vanwege mij voorkeur van Aziatisch eten en er is al gauw het één en ander bij gekomen. Naast lekker eten is er in Gouda ook van alles te doen en te beleven, en heeft Gouda ook verschillende records. En nu heeft het Goudse kraanbedrijf Nederhoff een wereldprimeur: Het in gebruik nemen van de eerste hybride hijskraan!


Deze kraan, de Spiering SK387 AT3 City Boy, is zo'n 13m lang, 2,5m breed en helemaal uitgeschoven, 30m hoog. De kraan kan een aantal uur zelfstandig hijsen, afhankelijk van de last, maar je kan er ook gewoon de stekker in het stopcontact steken. Weliswaar geen stopcontact die je thuis heb uiteraard. Door zijn accu's kan de kraan zelfstandig de stad in en uit rijden en is daardoor ideaal voor klussen in de binnenstad, maar ook bijvoorbeeld in natuurgebieden.



Meer informatie over deze kraan, en al het ander materieel vind je op de website.



Lego

Voor de oplettende onder ons, ja het is een model van Lego. Waarom? Ik had zelf geen foto van de kraan dus ik dacht laat ik er eentje maken van Lego (of althans een poging). Trucks en zwaar transport heeft altijd al mijn interesse gehad en ben nu ook bezig met het (ver) bouwen van een truck met dieplader. Hoewel het een 'fantasie' model is heeft alles wat er op zit wel een functie. Ook komen er allerlei leidingen en bekabeling op.

Enige tijd geleden ben ik bij Nederhoff geweest en heb er rond mogen kijken, erg interessant. Ik heb een hoop gezien en ook wijzer geworden. Nu nog alleen een hoop stenen regelen, dan ik weer verder met bouwen.


Over Lego gesproken ... Hou je van Lego? Kom dan ook eens een kijkje nemen in de Lego winkel Play today in Gouda.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page