google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Weer tijd voor Hawaii een poké bowl

Vandaag weer eens bij Hawaiian poke bowl geweest. Trek in lekker eten en ook altijd leuk om weer eens een praatje te maken.


De eerst keer was het lastig kiezen, ik wist heel niet wat het wat, en al die kruiden en zo al helemaal niet. Maar goed, alles werd uitgelegd en smaakt best. Daarna verschillende keren geweest en het één en ander uitgeprobeerd, met name die kruiden. De mix vind ik wel het lekkerst. Vrij pittig maar erg lekker. Nu is het ook weer beetje lastig kiezen omdat je ook medium en large kan kiezen, extra dit, extra dat en ...


Extra

Wat groenten en fruit betreft is het voor mij makkelijk. Er zijn een aantal dingen die ik niet lekker vind en er zijn dingen die ik wel lekker vind. Zoals mango, de eerste keer in mijn leven gegeten, in mijn eerste poké bowl van mijn leven. De eerste keer had ik wat groenten en zo gekozen en mocht nog wat kiezen. Toen zei ze iets van dat je ook iets twee keer kon kiezen, en sindsdien neem ik eigenlijk altijd twee keer mango. Gewoon lekker. Het aantal dingen wat je kan kiezen is eigenlijk niet zo boeiend. Heb je meer dingen die je lekker vind, kan allemaal. Zo neem ik ook altijd extra kip. Groenten en alles is wel lekker op zich, maar wat kip er bij ... nog lekkerder. En dan een beetje van die pittige saus en kruiden.


Koud

Een voordeel van zo'n poké bowl is dat het al koud is, dus ... als je over heb, de volgende dag is het ook lekker en je hoeft het niet op te warmen. Dus je heb én een lekkere hap, én je kan het zo uit de koelkast halen.

Lekker drankje

Ik stond te wachten, keek eens wat in de rondte, en zag er een aantal drankjes staan. Ik dacht doe eens gek en doe er gelijk een drankje bij. Wat het was, geen idee, maar zag er leuk en kleurrijk uit. Mango en ginger. Ik vind mango wel lekker, gember ook wel, dus ik was wel benieuwd. Het is een beetje een rare en aparte smaak, maar ik vind het wel wat hebben. Wel apart. Ik vind het ook altijd wel leuk om iets te eten en daar bij iets te drinken wat er 'bij hoort'. Net zoiets als een ouzo'tje bij Grieks eten.

Naast het drankje heb ik ook gelijk een paar eetstokjes meegenomen. Met Chinees eten en zo vind ik het wel leuk om met stokjes te eten. Ik word er nog een soort van handig in. Maar zo'n poké bowl eten met stokjes ... hmmm, beetje lastig, denk dat ik nog een beetje moet oefenen.




0 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page