google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Strenge maatregelen: Zal het helpen of ...

Updated: Apr 27, 2021

Sinds 15 December is Nederland in lock-down. Vanwege het toenemen van het aantallen besmettingen zijn er strengere maatregelen van kracht. Horeca was al dicht, nu ook veel winkels, musea en noem maar op. Zal het helpen ???



Verplichte looprichting

Vanwege de Corona zijn er maanden geleden borden geplaatst met daarop de tekst: In verband met Corona verplichte looprichting'. Lijkt me niet zo moeilijk te begrijpen lijkt mij. Voor veel mensen is dit toch, nog steeds, moeilijk blijkbaar.

Omdat het voor veel mensen toch nog moeilijk blijkt, lopen er sinds een aantal maanden Boa´s rond en staan ze aan de kant van Albert Heijn te controleren en worden er mensen de ´goede´kant op gestuurd. Het is donderdag, markt. Ik stond bij de slager te wachten, keek een beetje dwaas om me heen, en kon het toch niet laten. Ik vond het wel wat hebben zo. Drie stadswachten, een knalgeel bord met daarop tekst ´Verplichte looprichting´ én mensen die gewoon de andere kant op lopen. Nog met kleine kinderen ook.

En kijk je later ... zie je gewoon een oud vrouwtje de andere kant op schuifelen, de zo gezegde ´risicogroep´. Op donderdag is het dan niet zo druk, zaterdag is het een stuk drukker op de markt. Ook dan, het maakt geen ruk uit, er zijn nog steeds mensen die er gewoon lak aan hebben. Zelfs gewoon domweg de 'goede' kant op lopen is blijkbaar al te moeilijk. Niet dat ik zo braaf ben, maar gewoon simpel een paar borden volgen omdat de halve wereld naar de klote gaat, is toch wel het minste wat je doen kan.


Zoals met alles ... een kleine groep verziekt het voor de rest. En nog steeds hoor je die onzin van 'Er word geadviseerd ... '. Nou dat helpt dus niet.






6 views0 comments

Recent Posts

See All

En weer in lockdown

Nederland gaat weer in lockdown. Nu volg ik het wel aardig maar dit was toch wel aardig 'verrassend' zeg maar. In eens hoor je zaterdag...

댓글


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page