google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
goudasia

Stadsbrouwerij de Goudsche leeuw

Updated: Apr 27, 2021

Gouda staat bekend om de Goudse kaas, stroopwafels en de Goudse glazen. Vroeger, in de middeleeuwen, stond Gouda bekend om zijn bier. Het was dé bierhoofdstad van Holland. In de 15e eeuw, op het hoogtepunt, waren er in Gouda zo'n 200 bierbrouwerijen. Eind 15e eeuw ging het steeds slechter en de 80-jarige oorlog maakte een einde aan de bierindustrie.



Na jaren, zeg maar eeuwen, werd er geen bier meer gebrouwen. Tot begin 21e eeuw. In 2012 werd stasbrouwerij de Goudsche leeuw opgericht. Na jaren aan de Lange Tiendeweg gezeten te hebben, in het pand van Arnoldus bieren, is de brouwerij in 2018 verhuisd naar het terrein van Goudasfalt. Naast de brouwerij vind je er ook een gezellig proeflokaal.


Workshop

Een biertje op zijn tijd is wel lekker, vooral wanneer het warm is natuurlijk. Maar wat denk je van het brouwen van je eigen bier? Bij de Goudsche leeuw kan je een workshop volgen. Van het brouwen tot het bottelen, je komt alles te weten over het brouwen van bier. En als alles gebotteld is, wat is er dan nog lekkerder dan genieten van je eigen gebrouwen biertje?



Goudasfalt

Na jaren aan de Lange Tiendeweg gezeten te hebben is de brouwerij verhuisd naar Goudasfalt, een terrein waar nog meer bedrijven en horeca zijn gevestigd. Ook worden er op het terrein geregeld evenementen gehouden. Eentje daarvan is bijvoorbeeld Rrrollend. Het was gezellig en lekker eten. Gelijk ook even bij de brouwerij gaan kijken en effe praatje gemaakt met Theo, de brouwer. En uiteraard ook gelijk een lekker biertje genomen, effe proeven natuurlijk.



Verkrijgbaar

Goudse bier is op verschillende plaatsen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld de slijterij, supermarkt en verschillende winkels zoals the Goudashop en Gouds kaashuis. Hier vind je ook leuke cadeauverpakkingen.

Lekker biertje op een terras kan ook, bijvoorbeeld bij Museumhavencafé en Barbier.


Kijk op de website voor alle adressen.

69 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page