google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Saté: Lekker bij de nasi, lekker bij de borrel.

Updated: Jan 11, 2022

Ik heb al veel saté gegeten in mijn leven. Lekker bij nasi of bami, bij de borrel, of gewoon zo, met wat kroepoek, atjar en natuurlijk satésaus. Helemaal lekker in de zomer, koud biertje erbij.


Chinees

Vroeger gingen we nog wel eens naar de Chinees en namen we bij de nasi en bami veelal babi pangang en foeyonghai, en dan zo´n pretpakket er bij met onder andere saté, erg lekker. Veelal is het kip of varken. Meestal namen we kip.


Later, toen er meer (Aziatische) zaken bij kwamen, ben ik ook meer Indonesisch gaan eten. Er kwamen een aantal Indonesische zaken bij en ook opende Bangkok city zijn deuren aan de gezellige winkelstraat de Lange Tiendeweg. De saté smaakt anders dan bij de Chinees, maar ook erg lekker.

De saté bij Bangkok city (foto) bijvoorbeeld heeft een aparte smaak, denk voornamelijk door de kokos? en is lekker mals, echt een aanrader. Foto is overigens genomen tijdens de Midzomermarkt. Dan staan ze altijd buiten met lekkere gerechten, én dus de lekkere saté. En zo zijn er meerdere restaurants in Gouda waar je lekkere saté kan eten, een paar daarvan zijn bijvoorbeeld het Indonesische eethuis Nusa, Rasu Baru en Loeloe's, welke is gelegen tegenover Bangkok city.


Supermarkt

Naast de saté bij de Chinees en zo heb ik ook verschillende merken saté bij de supermarkt gegeten en moet zeggen, sommige smaken ook wel, maar toch haalt het niet bij de 'echte'.


Bij de supermarkt heb je ook van die kleine saté, onder andere van Kips. Lekker en vooral ook handig voor bij bijvoorbeeld de borrel. Saté is lekker, een borrel is lekker ... dus goede combinatie. Het zijn een soort van éénhapssnacks. Het lekkerste zijn ze warm, hoewel ze koud ook wel lekker zijn vind ik. Hoewel ze zo al lekker zijn smaakt het natuurlijker nog lekkerder met satésaus.


Kippenboer

Regelmatig komen we bij de kippenboer op de markt. Veelal voor kip en eieren maar ook voor andere lekkere dingen. Zo hebben ze ook kipnuggets, lekker voor bij de patat of gewoon zo. Met chilisaus zijn ze het lekkerst vind ik. Ook hebben ze satéburgers en lekkere saté. Deze zijn al gaar en hoeven alleen maar even opgewarmd te worden. Lekker bij patat, of nasi, maar ook gewoon tussendoor. Beetje atjar erbij, stokbrood en satésaus. Over saté gesproken: Probeer ook eens de Yakatori spiesjes.


Zelf maken

Je heb veel soorten en groottes saté, kip, varken, vis, noem maar op. Maar .. wat denk je van zelf maken? Ik heb dit ook wel eens gedaan en het smaakte goed. Het is wel een hoop gedoe, stukjes vlees snijden, marineren en op stokjes rijgen, maar ook erg lekker. Of ik het vaker ga doen? Ik weet het niet. Je kan het vlees net zo kruiden als je wil natuurlijk, het beste is om het te marineren. Zo trekt de smaak er goed in en blijft het ook lekker mals.

Ik heb daarna nog wel een paar keer kipspiezen gemaakt (voor bij de couscous). Niet echt saté en met hele andere, maar ook erg lekker.


Kortom, keuze genoeg. Maar welke saté heeft jouw voorkeur?

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page