google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
goudasia

'Rondje om de kerk': uniek uitzicht

Updated: Apr 27, 2021

Het is niet echt een rondje om de kerk, wist effe niet anders, maar .. je kan wel een rondje loepen. Net zoiets, maar dan anders. Bovenin de toren heb je in ieder geval een mooi uitzicht over heel Gouda.



Tijdens Open momumentendag de toren beklommen. Eerst ga je met een wenteltrap naar de '1e verdieping' en daarna maak je de oversteek naar de andere kant van de kerk. Daar moet je nog een paar ladders op en kom je boven in de toren. Boven aangekomen heb je een mooi uitzicht over Gouda. Ik heb een aantal foto's genomen, een soort van panorama idee. Als je richting de markt kijk zie je het stadhuis. Op zich een groot en indrukkend gebouw, maar als je dan ernaast de Sint-Jan ziet ... Dan stelt dat stadhuis niks voor. De Sint-Jan is trouwens de langste kerk van Nederland. Normaal valt het niet echt op als je door de stad loop maar bovenop die toren zie je pas echt hoe groot die kerk is.



"Wist je dat de kerk en het stadhuis ook nagemaakt is van Lego? Ze zijn te zien bij Playtoday, aan de Lange Tiendeweg".



Dakterras

Naast het uitzicht zelf is het ook wel leuk om eens naar beneden te kijken. Je ziet allerlei leuke kleine tuintjes en gezellige dakterrassen. Als je door de stad loop merk je er eigenlijk niks, wel apart om te zien, en dat midden in de stad.



Plannen voor de kerk

De kerk doet al jaren geen dienst meer als ... kerk. Tijdens Open monumentendag is deze wel te bezichtigen en nu kon dus ook de toren beklommen worden. Nu hebben ze wilde plannen voor de kerk dus ik weet niet of je nog een keer boven kan kijken. Wel heb ik gehoord dat ze een soort van 'uitkijk' wilde maken, dus wie weet? Hieronder de foto's die ik heb genomen.Als je goed kijk zie je ook de Havenmuseum en wellicht herken je nog andere plekken?




3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page