google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Poké bowl: lekker en gezond

Updated: Apr 27, 2021


Geen Grieks, geen Thais, geen Chinees ... heel iets anders. Van de week weer bij the Hawaiian poké bowl geweest. Lekker én gezond.


We hebben er drie genomen, zalm, garnalen en kip. Zelf hou ik niet zo van 'rauwe' vis (hoewel de vis niet rauw is natuurlijk) dus ik heb de kip gekozen. Je kan een 'kant-en-klare' nemen maar ook kan je de poké bowl zelf samenstellen, ideaal als je niet alles lust (zoals ik dus).

Naast de kip heb ik gekozen voor peen, bosui, komkommer en mango. Voorheen had ik nog nooit mango gegeten, smaakt goed moet ik zeggen. Een aantal dingen hou ik niet zo van dus ik heb twee keer mango gekozen. Misschien aparte combinatie met de groenten en zo maar is wel lekker, lekker verfrissend ook.


Je kan er ook verschillende toppings kiezen. Welke ik genomen heb weet ik eigenlijk niet meer maar het was een goede keus. Iets was wel enig zins een beetje pittig, maar daar hou ik wel van.


Het is een aardige grote bak en het vult aardig. Sommige mensen vonden het een beetje té. Ik heb het wel op gekregen maar het is inderdaad aardig wat maar één ding scheelt, heb je nog wat over? De volgende dag is het ook lekker. Nog een 'voordeel', alles is al koud dus je hoeft het ook niet op te warmen.



Broodje

Ik hou wel van het één en ander uit proberen. Er waren nog broodjes over van de markt, en pulled pork dus de volgende het vlees opgemaakt. Lekker op een broodje. Er was ook nog wat van de poké bowl met zalm over dus ik dacht doe eens gek, en heb een schep (zonder zalm) op het broodje gedaan. Wellicht rare combinatie, broodje pulled pork met een schep van die poké bowl, maar wel lekker. Voornamelijk door de mango en dat 'pittige' spul'.



Koud is ook lekker

Ze zeggen wel eens 'Koud is ook lekker'. Dit geld voor dit ook. Het is ook weer eens wat anders en gezond. Het is normaal al lekker maar met dit warme weer helemaal. Vooral met de komkommer en mango.

 

Ook trek gekregen? Kijk dan op Hawaiian poké bowl of kom gezellig langs.

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page