google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Mykonos: Lekker Grieks eten

Updated: Apr 27, 2021

Dit keer geen nasi, geen bami, geen loempia maar ... Grieks. Naast Aziatisch eten vind ik Grieks ook erg lekker. Misschien niet zo zeer de Griekse keuken zelf maar de gyros .... hmmm, lekker. Mooi weer, lekker vlees, ouzo'tje erbij.



Zaterdag wat besteld bij Mykonos. Dit Griekse restaurant zit al jaaaren aan de Tiendeweg en denk dat we er ook al jaaaren komen. Naast uit eten hebben we er ook regelmatig wat gehaald, en na een paar jaar niet geweest te zijn weer wat gaan halen en gelijk de eigenaresse 'Hallo, hoe gaat het blablabla' Hartstikke leuk. Nou ook, trek in Grieks, effe Mykonos gebeld in verband met betalen en zo en afhalen. Was allemaal geen probleem, dus gelijk wat besteld. Het duurde vrij lang eer we het konden afhalen, dus ze hadden het denk druk. Gelukkig maar, voor hun. Bij binnenkomst ook gelijk weer een praatje, erg gezellig en dat ondanks die Corona ellende.



Athene

ik vind gyros lekker, souvlaki lekker, suzuki lekker ... dus moeilijk kiezen? Nou nee. Ik neem bijna altijd de Athene schotel. Daar zit alles bij wat ik lekker vind, gyros, suflaki en suzuki, geserveerd met patat, rijst en salade. Je kon ook kiezen .. knoflook, tzaziki, allebei lekker, dus ... gewoon allebei genomen. We hebben weer lekker gegeten. Lekker gekruid vlees, patat, rijst en wat salade, en ... een leuke verassing.



Ouzootje

Normaal krijg je altijd een ouzootje als je wat kom halen, vanwege die Corona ellende kan / mag dat niet, beetje jammer. Maar thuis aangekomen, tas uitgepakt en wat blijkt? Een klein flesje ouzo. Ze dachten zeker als je het niet mag serveren, dan geven we het er wel bij. Erg leuk gebaar, en lekker natuurlijk. Ik heb thuis nog meer dingen uit andere landen, waaronder Griekenland, en dat flesje krijgt een leuk plekje.



Lekker (uit) eten

Het is misschien niet zo gezellig als uit eten, maar minstens net zo lekker. Binnenkort mogen de restaurants weer open. Kom gezellig langs voor de gezellige sfeer en natuurlijk het lekkere eten. Of bestel en geniet thuis, lekker in de tuin, in de zon van het lekkere eten. En vergeet een lekker ouzootje niet. Of een lekker Grieks biertje.

 

Honger gekregen? Kijk dan op Mykonos


Inderdaad , foto is gephotoshopped. Misschien wel niet onze tafel, maar wel wat we besteld hadden, inclusief de leuke 'verassing'. Die krijgt een leuk plekkie.

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page