google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
goudasia

LoeLoe's: Lekkere kipsaté met rijst

Updated: Apr 27, 2021

Vandaag wat te eten besteld bij LoeLoe's, onder andere Indonesische kipsate.



Tijdje terug al eens het idee gehad om er te gaan eten. Met deze Corona-crisis ging dat niet dus besloten om er wat te bestellen. Ik las dat het niet zo goed ging met de bestellingen, dus reden te meer. Het is een leuke zaak en moet zeker blijven.


Al paar keer langs het vrolijk gekleurde bord gelopen en zag er lekkere dingen op staan, waaronder Indonesische kipsaté. Ik hou nou eenmaal van Aziatisch eten, al staan er meer lekkere dingen op het bord, heb ik toch gekozen voor de saté. Eerst effe gebeld in verband met betalen en zo (veelal kan je bij bezorgen alleen vooraf betalen via internet). Allemaal geen probleem en dus gelijk besteld. Afhalen was ook mogelijk. Ik woon een paar straten verder dus ...

s'Avonds wezen ophalen. Het was nog niet klaar dus eventjes gewacht. Op zich geen ramp want het ziet er leuk uit van binnen dus je had wel wat om te zien.



Saté

We hebben dus gekozen voor de Indonesische kipsaté, met nasi. Vond de rijst er eigenlijk wel 'bij horen', als smaakt het met patat ook natuurlijk. Bij de saté zat nog een slaatje, sla, paar plakjes tomaat en komkommer, en natuurlijk de nasi, welke er apart bij zat. Door de nasi zit wat groenten en is niet zo pittig, gewoon lekker. De saté zelf, erg lekker. Grote malse stukken kip, gemarineerd in de ketjap. Ik heb al heel wat saté gegeten in mijn leven maar ... denk dat deze toch wel één van de lekkerste, en de grootste is die ik heb gegeten. Rijst is natuurlijk lekker bij saté, de patat is ook lekker. Deze zat bij een ander gerecht. Lekkere dikke frieten, doet me een beetje denken aan 'Oma frieten'. Lekker krokant met een potje mayonaise, lekker romig. Dus volgende keer met patat ... of toch weer nasi, hmmmm, moeilijk.



Eerste keer

Op Facebook las ik een reactie van iemand dat het de eerste keer was maar zeker niet de laatste. Nou, inderdaad. Ik weet niet wat ik de volgende keer zal nemen (ze hebben nog meer lekkere dingen) maar de saté is zeker voor herhaling vatbaar.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page