google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

LOCK-DOWN!!

Updated: Apr 27, 2021

Het heeft langer geduurd dan ik had gedacht maar ... nu is het dan toch zover. Vanaf 15 Januari gaat Nederland in lock-down.


Zijstraatje van de Kleiweg, ziet er erg verlaten uit. Japans restaurant is tijdelijk 'verhuist, de rest van de straat is dicht.



De horeca was al geruime tijd gesloten om zo het aantal besmettingen tegen te gaan, dat heeft dus geen ruk geholpen. Het aantal besmetting is in korte tijd flink opgelopen en daar door gaat Nederland in lock-down. De niet essentiele winkels gaan dicht, en ook musea, pretparken, bioscopen moeten hun deuren sluiten. De lock-down duurt van dinsdag 15 December tot ten minste 19 Januari.


Wat er allemaal dicht gaat en nog veel meer kan je hier lezen.



Strenge maatregelen

Het blijft apart om te zien. De besmettingen lopen alsmaar op, de horeca is gesloten en nou nog veel meer, en nog steeds / of weer hebben veel mensen totaal schijt aan de regels en maatregelen. Zo op de markt bijvoorbeeld. Daar geld al maanden een één-richtings-verkeer. Voor veel mensen is dat blijkbaar al te moeilijk, net als rechts houden. Sommige presteren het zelfs om én de verkeerde kant op te lopen, én aan de verkeerde kant. Mensen klagen dat ze Corona-moe zijn, ik ben moe van die kansloze die overal schijt aan hebben en nog te beroerd zijn om zelfs maar een simpel iets te volgen, de looprichting bijvoorbeeld.


Wat me ook opvalt dat het niet alleen jongeren zijn, de zogenaamde 'jeugd van tegenwoordig' maar ook oudere mensen, mensen met kinderen, hoe geef je het goede voorbeeld ... en ook vrij veel bejaarden, dé zogeheten risicogroep. En wat me ook opvalt is dat er niet of nauwelijks word op getreden. Af en toe staan er een paar van die stadswachten, die sturen dan af en toe iemand de 'goede' kant op. Allemaal veel te soft. Net als wat Mark Rutte zei: 'De verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf'. Dat helpt, not. Waarom krijg ik een bekeuring als ik ook maar 1 km te hard rij, wat ook 'mijn verantwoordelijkheid' is, maar als de hele wereld naar de klote gaat, dan krijg je van 'er word geadviseerd ....' Slaat helemaal nergens op.

Ik wens de horeca, nog steeds, veel sterkte en nu ook alle andere ondernemers die de lul zijn door dit soort volk en nu hun deuren moeten sluiten.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

En weer in lockdown

Nederland gaat weer in lockdown. Nu volg ik het wel aardig maar dit was toch wel aardig 'verrassend' zeg maar. In eens hoor je zaterdag...

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page