google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Lekker Indonesisch eten bij eethuis Nusa

Updated: Jan 11, 2022


Al lang van plan maar nu er toch eindelijk van gekomen, eten bij Nusa. Nou ja, thuis dan. Ze zijn al een tijdje dicht vanwege die Corona-ellende. Ik had op internet gekeken of ze open waren, op Facebook zag ik een berichtje van de tijden … tot 18:00, damn. Het was al na zessen. Maar gelukkig, … het waren de tijden van het terras, mooi.


Rijsttafel

Je heb keuze uit nasi campur of een rijsttafel. Ik kon niet zo gauw vinden wat nasi campur was dus het was makkelijk kiezen, de rijsttafel. Alleen dan heb je weer een ander ‘probleem’. Je kan kiezen uit een rijsttafel met 5,7 of 9 gerechten, en je kan kiezen uit 17 gerechtjes (eigenlijk 16, maar je heb 2 soorten saté). Ik ben niet zo van het vegetarische zoals tempeh, en inktvis? Geen idee, nog nooit gegeten. Dus er vallen er een paar, maar voor de rest, er blijft nog genoeg over. Allemaal lekker. Uiteindelijk toch een keuze kunnen maken. Op internet besteld, betaald en een tijd verzonnen.


Afhalen

Je kan kiezen uit afhalen of bezorgen. Ik woon in de buurt dus denk ik gaat er langs. Ik moest eventjes wachten want het was nog niet klaar. Ik was denk te vroeg. Op zich ook geen probleem want het ziet er leuk uit van binnen. Ik was er nog nooit geweest dus ik heb op gemak eens rond gekeken. Mooie muurschildering aan de ene kant, mooie spiegels aan de andere kant. Achterin een grote landkaart van Indonesië en overal leuke en aparte accessoires en andere spulletjes. Ik heb ook binnenhuisarchitectuur gedaan en ben ook geïnteresseerd in andere landen en culturen (en het eten natuurlijk). Ik hou er ook wel van om stijlen te combineren, bijvoorbeeld industriële stijl met bijvoorbeeld een Aziatisch tintje, maar dat weer even terzijde.


Lekker eten

Ik dacht rijsttafel, bak rijst en een paar bakken met de gerechten. Maar thuis gekomen, de tas uitgepakt en naast de bakken met rijst en vlees zaten er ook verschillende kleine bakjes bij met onder andere gebakken kokos, satésaus en zoetzure saus? En nog iets waar ik nog niet achter ben. s’Middags dacht ik nog bij mijn eigen ‘hebben we nog kroepoek eigenlijk’? (verder niet meer aan gedacht) En weet je wat? Er zat ook nog een zakje met kroepoek bij. Wat wil je nog meer? Koud biertje misschien? Het zag er allemaal lekker uit ... ‘Waar ga ik mee beginnen?’ Ik ben begonnen met de saté, beetje rijst er bij, wat atjar en van die rode saus, lekker. 2e ronde, ook rijst, maar dan met de eend en satésaus. Daarna nog een sparerib genomen en toen zat ik toch echt vol.

Volgende dag

Dat is altijd het mooie van Aziatisch eten. Altijd hou je over, en de volgende dag smaakt het ook. Het restant van de rijst, de spareribs en de bak met pulled ayam (nog vol) eventjes opgewarmd in de magnetron. De pulled ayam door de rijst geroerd, samen met wat van de curry. Misschien is het echt oer-hollands, alles door elkaar roeren en prakken, maar ja smaakt goed. De curry is wel pittig dus niet teveel er door roeren, haha. Alleen had er van mij wel wat meer atjar bij gemogen, die was erg lekker.

Kortom, het was de eerste keer, maar zeker niet de laatste.

 

ps. Nu de terrassen weer open mogen zit je bij Nusa ook mooi. Niet zo druk als op de markt maar lekker rustig in een 'achteraf' straatje. Mooi uitzicht op de kerk en lekker in de schaduw onder de grote bomen.



5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page