google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Hittegolf: Hier zit je lekker in de schaduw

Updated: Apr 27, 2021

Het is weer warm, erg warm. De komende week word het ook erg warm. Het beste is om lekker niks te doen, drankje erbij. Maar waar?




Op de markt vind je verschillende horecazaken, met daarbij natuurlijk een leuk terras. In deze Corona-tijd hebben ze de terrassen flink uitgebreid. Erg gezellig natuurlijk, maar met dit weer?

Er zijn een aantal horecazaken waar je misschien niet zo gauw aan denk, en misschien heb je er wel nog nooit van gehoord. Hieronder een aantal zaken waar je lekker kan genieten van een lekker drankje en een lekker hapje én van de schaduw.



Gouds beleg

Aan de Nieuwe markt, even verder dan de markt, vind je Gouds beleg. Het terras is misschien wel iets kleiner dan op de markt maar je zit hier lekker rustig. Er staan verschillende bomen en een paar grote parasols waardoor je lekker in de schaduw zit. Naast een lekker drankje kan je er ook terecht voor een lekker broodje of een portie bitterballen.


Museumcafe Gouda

Eentje waar je misschien niet zo snel naar binnenloop, het ligt enig zins 'verborgen', de tuin van Museum Gouda. Achter de kerk, letterlijk en figuurlijk, vind je de ingang tot de tuin van het museumcafe. Als je door de poort loopt lijkt het wel of je in een andere wereld stapt. Je kan hier lekker rustig zitten en genieten van een lekker hapje en drankje en van het uitzicht op de eeuwenoude gebouwen. Ook een tip, bezoek ook eens het museum. Het is er lekker cool en je vind er ook een grote maquette van Gouda, in de tijd van de middeleeuwen.


't IJsselhuis - havenmuseum

Niet in het centrum, en een aardig eindje uit de richting misschien, maar zeker de moeite waard. Normaal hebben ze al een aardig terras, nu hebben ze het hele grasveld in gebruik. Door de grote bomen zit je er lekker in de schaduw. Daarnaast heb je ook mooi uitzicht op de sluis en de antieke boten die in de havenmuseum liggen. Volgens velen het mooiste stukje Gouda.


Dit zijn er maar een paar. Er zijn vele leuke terrassen in Gouda maar deze zijn denk toch wel mijn favoriet wat uitzicht, locatie betreft, en natuurlijk de schaduw, ook niet geheel onbelangrijk met deze temperaturen.


 

Voor meer info en locatie:

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page