google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Hij is er weer: De kasteelboot Vlotburg

Updated: Jan 11, 2022

Vorig jaar, 2020, lag hij rond November aan de Veerstal. Een aparte verschijning. Is het een boot, is het een kasteel? Allebei dus. Helaas ging toen alles in lockdown waardoor bezoek niet mogelijk was. Maar nu ligt ie er weer.


Ik hou wel van dat soort aparte dingen en ook van ridders en de middeleeuwen vind ik wel wat dus ... leuke combinatie. Dus ik vond het wel jammer dat het toen vorig jaar niet door ging. Ik wilde het wel eens van binnen zien. Maar nu ligt ie er weer (foto is overigens nog van vorig jaar). Het is bijna Kerstvakantie dus tijd zat om eens een bezoek te brengen. Ben zeer benieuwd.


mailtje

Vorig jaar had ik hun een mailtje gestuurd, het leek me wel leuk om een beetje 'reclame' te maken en of ik dan ook wat foto's mocht plaatsen. Ik kreeg toen een leuke reactie terug. En tot mijn verbazing zag ik vandaag dat ik een mailtje van hun had gehad, of ik weer zoiets wilde doen. Had ik helemaal niet verwacht, hartstikke leuk. Bij deze dus.


Bezoek Slotburg, van 5 December 2021 tot 28 Februari 2022

Locatie: Nieuwe veerstal

Kijk voor meer info op de website van Vlotburg.


middeleeuwen

Bij de middeleeuwen denk je natuurlijk aan ridders, kastelen en hoge muren met torens. Wist je dat er in Gouda ook een kasteel gestaan heeft? Deze stond vlakbij, aan de overkant, waar het 'varende kasteel' Vlotburg ligt aangemeerd. Ook zijn er in de buurt sporen en restanten van de oude muren en torens te vinden, met name bij de molen, 'de Punt' en richting de havenmuseum.



40 views0 comments

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page