google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
goudasia

Goudse feestwinkel

Updated: May 18, 2021

Gouda telt tal van leuke en aparte winkels. De Goudse feestwinkel is daar ééntje van. Je vind de winkel aan de Turfmarkt, een zijstraat van de winkelstraat de Kleiweg.


(helaas momenteel even geen 'gezellige' foto van de feestwinkel vanwege de Corona-ellende)


Ik heb eigenlijk geen idee hoe lang de winkel hier al gevestigd is, wel weet ik dat er daarvoor nogal een aantal winkels hebben gezeten. Tandy is hier eentje van. De Goudse feestwinkel oogt misschien niet zo heel groot, de keuze is des te groter. Je vind er van alles … voor van alles. Van een klein intiem feestje tot aan een groots Halloween of Sinterklaasfeest. Je vind er van alles en nog wat.



Hobby

Ik ben altijd wel bezig met van alles en nog wat, beetje prutsen zeg maar, en met name met dingen met tribals, doodskoppen en zo meer. Ik hou ook van hardrock/metal, maar dat staat er los van, of … misschien ook niet. Ik ben laatste tijd ook bezig met flessen decoreren en in plaats van bloemetjes en zo, wat je veelal ziet, leek het me wel wat om iets met doodskoppen en tribals te gaan doen. Ik was in de buurt, Halloween was net voorbij maar goed, wie weet. Ik dacht doe eens gek, ik wandel even naar binnen. Ze hadden een zakje met kleine doodskoppen, daar kan ik wel wat mee.


Service

Ik ben er, sinds kort eigenlijk, nog nooit van mijn leven geweest. De eerste keer dat ik er kwam was tijdens die Corona-ellende, maar dit staat even terzijde. Hoewel ik er nog nooit geweest was, was mijn eerste ervaring gelijk gewoon goed. Het maakt ook niet uit waar je voor kom of wat je zoek, je word goed geholpen.

Later ben ik er nog eens langs gegaan en nog een paar dingen gekocht, niet geheel naar mijn wens (mijn eigen schuld) en ben weer terug gegaan om te ruilen, was geen enkel probleem. De artikelen konden zonder problemen worden geruild en / of teruggebracht. Ik heb de artikelen omgeruild voor wat anders en heb er gelijk nog een zakje spinnen bij gekocht. Wat ik er mee ga doen weet ik nog niet maar komt zeker goed.


Al met al, mijn eerste indruk is, een ‘kleine’ volgestouwde winkel met mensen die er niet alleen verstand van hebben en ervaring, maar het ook leuk vinden. Ik had eens rondgekeken in de winkel, op internet had ik het één en ander gezien maar kon het daar niet vinden. De verkoper liep naar het gedeelte waar het kon liggen / hangen. Daarna werd er aan een collega nog even gevraagd hoe of wat, en werd er ook even op internet gekeken wat het zou kunnen zijn en of ze het eventueel op voorraad hadden of niet. Service é.



Fopschuur

Vroeger ging ik vaak met nog een paar klasgenoten naar de fopschuur aan de Gouwe. Een leuk klein winkeltje met van alles en nog wat. We gingen er meestal rookbommen en dat soort dingen halen. Leuk spul, ééntje op je bagagedrager van je fiets en hop naar huis. Hele straten onder de rook. Ook eens een paar op het schoolplein afgestoken, heel het schoolplein stond blauw van de rook, wel gaaf. De school zelf kon het iets minder waarderen.

Ik was toch benieuwd of hoe het zat, en na navraag heeft de Feestwinkel dus op de Gouwe gezeten. Het is dus dezelfde winkel, alleen aanzienlijk groter. Alleen waarom we het vroeger fopschuur noemde? Geen idee ...



Conclusie

Sommige dingen hadden ze dus niet (meer). Beetje jammer maar gezien veel dingen ‘seizoen gebonden’ zijn is het ook wel begrijpelijk. De winkel lijkt o het eerste gezicht misschien niet zo groot maar schijn bedriegt. De gangpaden zijn vrij smal en alles staat en hangt vol leuke dingen, dus volop keus. Ook ondanks al die Corona ellende, met al die maatregelen en alles, hangt er gewoon een relaxte sfeer. Ik stond er even te wachten en een verkoper vroeg of ik iets naar achteren wilde gaan omdat er mensen wilde pinnen. Geen probleem. Ik keek naar achter en zag dat er een gangpad (nou ja, gangpaadje), was. Ik dacht van ‘ik loop gewoon even een rondje’. Hoewel het er dus nogal vrij krap is heb je toch het idee dat je er de ruimte heb. Dat komt natuurlijk ook vooral door de aardige en behulpzame medewerkers en de mensen die er komen winkelen.


Misschien is er in deze tijd, met die Corona-ellende, iets minder te vieren maar toch … als je iets te vieren heb… kom dan eens gezellig langs bij de Goudse feestwinkel.

 

Hobby

Na een paar flessen kreeg ik het idee om iets met een doodskop te gaan doen. Ik had wel wat liggen maar daar had ik niks aan dus dacht doe eens gek, ik gaat eens bij de Goudse feestwinkel kijken. Daar hadden ze ook allerlei Helloween-spul en ook een zakje met doodskoppen. Niet al te groot, mooi formaat, gemaakt van een soort plastic. Makkelijk te zagen dus ideaal. Voor op een 1 liter fles aan de kleine kant dus heb ik een klein flesje genomen, eentje van 0.2 liter. Met kit heb ik de doodskop op de fles geplakt en met 3-d verf heb ik lijnen er rond omheen getrokken, als of de doodskop uit de fles komt zegmaar. De dop vond ik er niet zo bijpassen dus deze heb ik vervangen door een kurk (afkomstig van een fles Ouzo). Ik vond het een beetje kaal en heb daarom nog een zakje spinnen gekocht, ook bij de Goudse feestwinkel. De spin heb ik eerst dezelfde kleur geverfd als de fles en op de kurk gelijmd, welke ik eerst geverfd had. l met al vind ik het aardig gelukt zo voor de eerste keer.

 

Kies voor lokaal

Tijdens de 1e Lockdown verschenen er overal posters met ‘Kies voor lokaal’. Wel, deze fles is ook helemaal ‘lokaal’. Het flesje heb ik ooit eens gekocht bij de slijterij ‘op de hoek’, de doodskop en spin bij de Goudse feestwinkel en de 3-d verf bij Hobbyshop Gouda.



160 views0 comments

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page