google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Gouda cheese experience

Updated: Apr 27, 2021

Op 1 Juni was het dan eindelijk zover. De Gouda cheese experience is officieel geopend. Alles wat je wil weten over kaas, het maken, de geschiedenis, kortom .... alles.



Denk je aan Gouda ... dan denk je al gauw aan kaas. De Goudse kaas is wereldberoemd en is één van de bekendste en meest gegeten kaas ter wereld. De naam 'Goudse kaas' komt door dat de kaas in Gouda werd verhandeld. In De Waag werd de kaas gewogen. Dit gebeurt al jaren niet meer. In dit monument is sinds 1995 het 'Kaas en ambachten museum' gevestigd. ook vind je op de begane grond de VVV en de museumwinkel waar je kaas kan kopen, en benodigdheden en vind je er leuke souvenirs.



Experience

Kom alles te weten over kaas. De geschiedenis, de handel ... maak een virtuele rondgang door Vergeer kaas en langs boerderijen , leer hoe kaas gemaakt word. Kortom, gewoon te veel om op te noemen. Ik zou zeggen: Kom langs en ervaar de ' experience'.

Ze hebben ook een gezellig terras. Goudse kaas, Gouds bier ... voor vele is bier en kaas een goede combinatie. Wat denk jij? ... dus kom gezellig langs en probeer het uit.


Monument

Het pand waar De Gouda cheese experience is gevestigd was van oorsprong een klooster, het Maria Magdalenaconvent. De kleur van het pand is ook wel toepasselijk, namelijk geel (foto is overigens gephotoshopped, kon het niet laten). Nadat het klooster was gesloten heeft het pand nog een aantal andere functies gehad, waaronder een pesthuis en later een kazerne. In 1841 werd het gebouw uitgebreid. Als je het gebouw ziet is het niet voor te stellen. Je ziet er niks aan. Toen de kazerne werd gesloten werd het een veemarktrestaurant, op het veld ernaast werd de veemarkt gehouden.

Nadat de veemarkt verdween uit de binnenstad werd het weer verbouwd. Op de 1e en 2e verdieping werden woningen gerealiseerd en op de begane grond vind je nu een fietsenstalling en de gezellige woonwinkel de Bokkesprong. Ook heeft er nog een bioscoop gezeten, de Arcade bioscoop. Deze is ook alweer verhuist en op die plek vind je nu de Gouda cheese experience.



Kaasmarkt

Over kaas gesproken: In de zomermaanden word er elke woensdag de wereldberoemde kaasmarkt gehouden. Nu, vanwege de Corona crisis, is deze voorlopig uitgesteld. Wat denk je dan van deze mooie puzzel van de Kaasmarkt, verkrijgbaar bij the Goudashop. Het is mooie puzzel om te maken en zo ... ben je er toch een beetje bij.


Photoshop

Zoals je misschien al door had ... de foto is lichtelijk gephotoshopped. Het leek me wel leuk. Wat kleur van het gebouw betreft past, dat heeft al een kaaskleurtje.

 

Kijk op Gouda cheese experience of Facebook voor meer informatie

2 views0 comments

Komentáře


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page