google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Genieten van het mooie weer, lekker op het terras met een koud biertje

Updated: Jan 3, 2022

De terrassen zijn al weer een tijdje open, en het weer is ook prima. Een tijd terug, toen de terrassen net open mochten, werkte het weer niet echt mee maar nu is het mooi weer en dat blijft (hopelijk) ook zo.


Het IJsselhuis, volgens vele het mooiste plekje van Gouda. Wat denk jij?


Mooiste terras

Er zijn terrassen genoeg in Gouda, maar wat is nou het mooiste terras van Gouda? Goede vraag. Meningen verschillen maar er zijn er toch een paar die door veel Gouwenaars en toeristen genoemd worden. Gouds beleg is er daar ééntje van. Dat is ook wel één van mijn favoriete plekjes. Ook al is het erg warm, je zit er gewoon lekker in de schaduw door de parasols en de grote bomen. Ook is het terras lekker ruim en de sfeer relaxed.


Iedereen kent wel de terrassen op de markt, niks mis mee natuurlijk, mooi uitzicht op het stadhuis en je ziet alles heen en weer lopen en rijden. Maar er zijn nog veel meer mooie plekjes. Misschien wel te veel om op te noemen, daarom hier een paar leuke en aparte plekjes waar je misschien niet zo gauw heen zal gaan, als je het al kent tenminste.


Allereerst, de Goudse eend. Dit gezellige biercafé zit op een steenworp (letterlijk en figuurlijk) van Gouds beleg. Het terras is misschien niet zo groot maar wel erg gezellig en de vriendelijke eigenaar vertelt je maar wat graag over de vele bieren waar je uit kan kiezen.


Achter de kerk

De naam zegt het al, het is ... achter de kerk. In dit 'achterafstraatje' vind je Vidoq en Nusa. Heb je geen zin in de drukte van de markt maar wil je gewoon ergens rustig wat drinken dan zit je hier goed. Het is geen drukke straat en auto's rijden er al helemaal niet. Je zit er lekker rustig en je hebt een mooi uitzicht op de Sint-Janskerk, de langste kerk van Nederland.


Een andere aparte plek is Kamphuizen en Brunel. Deze hebben een terras op een bijzondere plek, de visbanken. Vroeger werd hier vis verhandeld en waren de banken met elkaar verbonden met een brug. Door de Corona-ellende hebben ze de banken weer verbonden met een brug om zo beide banken te gebruiken als terras.


Buiten het centrum

Een andere mooie plek is het IJsselhuis. Het is een stukje lopen vanaf de markt maar zeker de moeite waard. Het IJsselhuis staat pal naast de sluis, bij de havenmuseum en dit is denk wel één van de mooiste plekjes van Gouda. Ook om wat te eten en drinken is dit een mooie plek. Ze hebben op zich een vrij klein 'terras' maar in de zomer staat het hele grasveld vol en is er volop plek. Je kan er lekker in de zon zitten maar ook lekker in de schaduw onder de grote bomen. Koud biertje, mooi uitzicht over de museumhaven, wat wil je nog meer?

 

Foto's komen zo spoedig mogelijk.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page