google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

En weer in lockdown

Updated: Jan 9, 2022

Nederland gaat weer in lockdown. Nu volg ik het wel aardig maar dit was toch wel aardig 'verrassend' zeg maar. In eens hoor je zaterdag op het nieuws dat Nederland vanaf Zondag 19 December in lockdown gaat. Het gaat duren tot 14 Januari.


Dus weer alle winkels dicht, de restaurants en noem maar op. De meeste ondernemers zitten nog met de ellende van vorig jaar en dan weer dit. Voor mij is het op zich niet zo erg, ik heb werk, en nu vakantie. Het is wel lastig wanneer je iets wil kopen, en effe gezellig wat wil gaan drinken, dat gaat dan weer niet. Je kan wel bestellen en zo maar ... toch. Voor al die andere mensen, met name de ondernemers, is het het ergst. Veel hebben ook een goede omzet met de feestdagen en zo, mensen gaan uit eten met de Kerst, gaan gezellig winkelen, hapje en een drankje ... kan allemaal niet meer.



Lokaal

Vorig jaar hadden ze wat verzonnen, iets van 'Wees sociaal, koop lokaal'. Daar ben ik helemaal voor. Ik koop wel eens een enkel keer iets ergens anders maar dat is meer om dat het hier niet te koop is. Verder koop ik veelal lokaal. Waarom? Makkelijker, je loopt in de stad en je heb het gelijk, en ik steun zo ook de lokale ondernemer. Niet dat ze van mij alleen kunnen bestaan maar toch, het idee. Nu met deze lockdown ook, ik zou zeggen 'wees sociaal, koop lokaal'.


Lekker eten

Met de Kerst uit eten zit er niet in. Misschien een goed idee om in plaats van uit eten te gaan eten te bestellen bij je favoriete restaurant? Misschien niet zo gezellig als uit eten maar ... ik weet uit ervaring, het is net zo lekker. Thuis een paar kaarsen erbij, Kerstliedjes, drankje erbij. Je heb én lekker eten, én je steunt zo de lokale ondernemers. Deze hebben jullie steun hard nodig!!!

 

Ik had vorig jaar al een post geplaatst met een aantal gerechten die ik al eens besteld had. En zoals ik al zei is het misschien iets minder gezellig dan wanneer je uit eten gaat maar geloof mij het smaakt net zo lekker.


22 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page