google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

2020, de eerste toeristen?

Updated: Apr 27, 2021

Al maanden is het stil sinds de Corona crisis, echt stil. Restaurants waren dicht, veel winkels ook. In de stad was het dan ook erg rustig. Zelfs op de Tiendeweg, op weg naar de Markt was het opvallend rustig, en dat op Zaterdag. Het leek wel Zondag, en dan geen koopzondag é.



In de stad was weinig open, veel mensen wilden of durfden niet buiten. Ook waren er geen toeristen te bekennen .. niet zo heel vreemd natuurlijk. Vandaag ben ik naar de markt geweest, een paar boodschappen doen en wat zag ik op het parkeerterrein Klein Amerika? Inderdaad, een paar campers. Wellicht de eerste of in ieder geval één van de eerste van het jaar.



Verdwaald?

Afgezien van een paar winkels en een paar restaurants was er niks open en al helemaal niks te doen of te beleven. Ik vroeg me af wat ze nou hier kwamen zoeken eigenlijk. Geen kaasmarkt, niet uit eten, geen biertje op een terras, geen ... niks dus.

Misschien waren ze op weg naar huis omdat er nergens wat te doen is, of ... misschien hadden ze de afgelopen maanden geen tv gekeken? Wie zal het zeggen.



Beetje stil

Het is normaal een stuk drukker op het parkeerterrein. In de zomermaanden is het zelfs stervensdruk. Op de foto's hieronder (vorig jaar genomen) is het nog aan de rustige kant. Tijdens de kaasmarkt en met de keramiekdagen is het helemaal druk.Het hele achterste stuk van het terrein 'kleurt' dan wit. Naast de vele campers staan er ook altijd een aantal touringcars.







0 views0 comments

Recent Posts

See All

En weer in lockdown

Nederland gaat weer in lockdown. Nu volg ik het wel aardig maar dit was toch wel aardig 'verrassend' zeg maar. In eens hoor je zaterdag...

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page