google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Corona terrassenplan

Updated: Apr 27, 2021

Volgens de laatste berichten mogen de terrassen per 1 Juni weer open. Het is ook lekker weer dus hartstikke mooi, alleen ... de 1.5m regel. Hoe moet dat nou? Ik hou wel van een beetje puzzelen dingen bedenken, en ik hou van Photoshoppen dus ik heb er eens over na zitten denken. Voor sommige ondernemers is het simpel, voor andere is het een wat grotere uitdaging zoals bijvoorbeeld op de markt.





Markt

Voor de markt waren er al plannen. Een gedeelte van de markt mocht worden gebruikt voor de terrassen. Dat is mooi, alleen lijkt mij dat niet handig vanwege de voetgangers, fietsers en ander verkeer die dan in feite dwars door de terrassen lopen en rijden. Mijn idee is om gewoon de 'rijbaan' op te schuiven. Oké, het rijd misschien niet zo lekker over die keien maar ... kleinigheidje. Een andere optie is misschien een kleine omleiding. Aan de kant van Woerdman zijn de terrassen ook vrij makkelijk uit te breiden. Je kan daar het zelfde toepassen als aan de kant van de Waag, de terrassen ook tot aan de gevel. En eventueel nog een stuk naar de zijkant uitbreiden, in overleg met de 'buren' natuurlijk.


Tiendeweg

De Tiendeweg heeft ook wel zo zijn mogelijkheden. Restaurants gaan doorgaans later op de dag open en de winkels sluiten zo rond die tijd. Zo kunnen de terrassen makkelijk uitgebreid worden. Bijvoorbeeld naast Loeloe's zit een makelaar en daarnaast staat een pand leeg. Die ruimte zou dan ook gebruikt kunnen worden, en zo zijn er nog een aantal plekken zoals bijvoorbeeld het uitzendbureau naast Bangkok city. Ik denk niet dat er winkeliers er veel problemen mee hebben als er s'avonds, als de winkels gesloten zijn, er een terras voor hun winkel staat.


Verkeer / bezorgers

s'Avonds is er over het algemeen zo wie zo minder verkeer, veel winkels zijn gesloten. Je zou van de hele straat een voetgangersgebied kunnen maken, met uitzondering van de bezorgers dan. Deze zouden mooi voor Woondecor Gouda kunnen gaan staan, een beetje centraal punt voor de restaurants. New Tandoor en Bangkok city zouden ook in de Rozendaal kunnen gan staan.


Overige

Achter de kerk is het simpel, Aan de 'overkant', tegen de kerk, is plek genoeg. Het is daar ook lekker rustig dus van verkeer heb je weinigl tot geen last. De Nieuwe markt is ook geen probleem. Het terras van Gouds beleg kan makkelijk uit breiden, ruimte genoeg.


Plan

Zoals ik al eerder zei vind ik het ook leuk om dingen te bedenken en om het wat duidelijker te maken heb ik wat zitten Photoshoppen.




1 view0 comments

Recent Posts

See All

En weer in lockdown

Nederland gaat weer in lockdown. Nu volg ik het wel aardig maar dit was toch wel aardig 'verrassend' zeg maar. In eens hoor je zaterdag...

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page