google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Coole doodskop bij Van Vreumingen

Updated: Apr 27, 2021



Ik was vandaag in de stad en keek bij Van Vreumingen in de etalage. Ik kijk wel eens vaker, altijd wel leuk en wat zag ik?

Er staan altijd wel leuke en aparte dingen in de etalage en nu, nu stond er dus deze doodskop. Deze doodskop is beschilderd door de beroemde tattoo artiest Jan Born met een soort van Delfts blauw motief? én met sigaar, wel humor, in een tabakszaak.


Op de één of andere manier heb ik 'iets' met doodskoppen en zo. Zo heb ik pas een zak met doodskoppen gekocht bij de Goudse feestwinkel, beetje hobby'en. Ik vond deze daarom ook wel apart. Ook vanwege het motief. Hij heeft, naast deze schedel, nog meer ontwerpen gemaakt en ook heeft hij onder andere vazen beschilderd met Aziatische ontwerpen, in Delfts blauwe 'look'. Erg gaaf.


Chinees porselein

Wel apart eigenlijk als je bedenkt dat het Delfts blauw is ontstaan als een goedkoop alternatief voor het bekende blauw-witte porselein uit China, eind 16e eeuw. Eerst werden er vooral Oosterse decoraties aangebracht, later werden de decoraties steeds meer 'Vernederlandst'. En nu kwam ik dus deze doodskop tegen met Delfts blauw motief.

68 views0 comments

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page