google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Broodje 'Corona'

Updated: Apr 27, 2021

Je kan overal lekkere broodjes halen, broodjes hamburger, met kip, met ... noem maar op. De één nog lekkerder dan de andere. Ergens wat halen is lekker maar je hebt niet altijd zin om het te halen en het is ook wel eens leuk om zelf iets te maken.



Je kan zo'n beetje alles vinden bij de supermarkt. Dat is natuurlijk handig maar ik heb ik nou niet zo'n zin om buiten in de rij te gaan staan wachten bij de supermarkt tot je binnen mag. Op de markt is het een stuk relaxter, en het is ook lekker weer. Tijdens deze crisis is het goed om de lokale ondernemer te (blijven) steunen: zoals ze zeggen 'Kies voor lokaal".


Oké, nu komen lang niet alle marktkoopmannen uit Gouda, dus echt lokaal kan je het niet noemen maar hun moeten toch ook hun brood verdienen dus ik steun dan ook graag de 'kleine' ondernemer, lokaal of niet. Bovendien komen we bij veel mensen ook al jaren.


Zaterdag liep ik op de markt, boodschappen doen. In het weekend eten we vaak een broodje kipshoarma. Een lekker broodje met kipshoarma, paprika, een paar uien en komkommer. En wat is dan nog lekkerder erop dan een flinke klodder knoflooksaus en sambal. Afgezien van de saus en sambal (altijd wel in huis) dus op de markt kipshaorma en eieren halen bij de kippenboer, lekkere broodjes bij de bakker en wat groenten bij de ... je raad het al. Op eens kreeg ik een dom idee ... (krijg ik wel vaker). Ik dacht 'het is crisis met dat virus gedoe, alles voor het broodje komt van de markt. Ik doop het 'Broodje Corona'.


Een lekker broodje kipshoarma, en alles 'lokaal' gekocht ... (soort van).


 

Wat heb je nodig?

  • een broodje natuurlijk, een beetje een harde is het lekkerst (bijvoorbeeld Italiaanse bol)

  • kipshoarma

  • groenten (paprika, uit, komkommer)

  • kaas



Bereiding:

De bereiding is niet zo spannend, het is heel makkelijk.

  • Snij de uien in dunne ringen, de paprika in reepjes en de komkommer in dunne plakjes en zet het even apart

  • Bak de kipshoarma in een koekenpan gaar, ondertussen regelmatig roeren

  • Snij het broodje open en doe er kaas. Je kan er een plak kaas op doen, maar lekkerder is om het te raspen of schaven.

  • Doe er een schep kipshoarma op en vervolgens de groenten en klaar.

Op zich al lekker, maar nog lekkerder smaakt het met knoflooksaus en sambal.


Makkelijk te maken, niet duur en vooral ... erg lekker.


tip: In plaats van losse groenten kan je er ook een schep (eigengemaakte) atjar op doen. Net zo lekker, misschien nog wel lekkerder. Probeer het eens uit.

3 views0 comments

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page