google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

recept: bami met kip

Updated: Apr 27, 2021

Bami, nasi ... altijd lekker. Er zijn duizenden recepten te vinden in kookboeken en op het internet. Deze bami maak ik regelmatig. Het is een recept welke ik in de loop der tijd wat aangepast heb. Lekker met kip en verschillende groenten. Het is een goedgevulde bami maar ... een sateetje of een loempia er bij smaakt altijd wel.


Ook erg lekker met nasi

Ik heb aardig wat keren bami gemaakt en het recept is in de loop der tijd wat veranderd en aangepast maar de 'basis' is het zelfde gebleven. Lekker met kip en verschillende groenten. Hoewel het een goedgevulde bami is, smaakt een sateetje of een loempia er ook altijd wel bij.

Hier dan mijn versie.


Ingredienten:

  • 3 nestjes noedels

  • zakje bamikruiden (bv Conimex Bami kruiden)

  • ca. 600 gram groenten (*)

  • 2a 3 kippenpoten

  • 1a 2 eetlepels ketjap

  • 2 teentjes knoflook


* Ik doe er altijd wel paprika, ui, peen, prei en /of bosui in, soort van 'basis'. Daarnaast doe ik er ook vaak nog witte kool bij. Alle groenten doe ik een beetje in verhouding. Wat ik er in doe is ook vaak wat ik 'over' heb.



Bereiding:

  • Was en snij de groenten in blokjes, reepjes en / of schijfjes naar keuze.

  • Kook de kippenpoten (of neem gegrilde kippenpoten, makkelijk en vooral ook erg lekker) en snij of pluk ze tot kleine stukken.

  • Doe de groenten in een grote koekenpan en bak de groenten. Doe tijdens het bakken de kruiden erbij en alles goed omroeren.

  • Kook ondertussen de noedels in een pannetje water.

  • Als de groenten 'beetgaar' zijn kan de kip en de noedels erbij. Roer alles goed door elkaar en doe er 1a 2 eetlepels ketjap door naar smaak.


 

Ook lekker erbij:

Kroepoek smaakt er altijd wel bij natuurlijk. Ook lekker er bij is atjar en reepjes ei. Ik doe dit er zo'n beetje altijd bij eigenlijk. Atjar kan je gewoon kopen, maar je kan het ook makkelijk zelf maken. Voor de reepjes ei: kluts 2 eieren en bak deze. Laat het ei een beetje afkoelen, op rollen en in reepjes snijden. Verder doe ik er vaak ook gebakken uitjes op en wat satésaus erbij. En heb je bijvoorbeeld nog hamreepjes over? Ook lekker erbij / erdoor.

Zo kan je je gerecht zelf 'samenstellen'. Van een simpel portie bami tot een uitgebreid gerecht. En heb je over? Volgende dag gewoon even op wamen in de magnetron of opbakken in de koekenpan.



Nasi / bami?

Hoewel dit recept met bami is, kan je het ook prima met rijst maken. Als ik het met nasi maak dan snij ik de groenten vaak iets kleiner. Ik vind dat net iets lekkerder. Wat vind jij?



Atjar

Als je toch groenten aan het snijden ben voor in de bami ... Vaak snij ik wat extra groenten en maak ik gelijk atjar. Paprika, ui, peen en komkommer doe ik er altijd wel in, maar als ik toch bami maak dan doe ik er ook gelijk wat bosui, prei en kool in.

7 views0 comments

Bình luận


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page