google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

Corona: 4e Rondje ... om de markt: verplichte looprichting? ... loop rechts?

Updated: Apr 27, 2021

Zaterdag 30 Mei - Vandaag ook weer naar de markt, boodschappen doen. Al een aantal weken gelden er regels in verband het Corona virus. Naast het afstand houden hadden ze ook verzonnen om op de markt éénrichtingsverkeer in te stellen. Daarom noem ik het ... "rondje om de markt".



Het 'rondje lopen' is niet zo spannend, je raakt er snel aan gewend. Ze hadden al van die kleine trutpijltjes op de grond geplakt met "volg de route" en borden geplaatst met "verplichte looprichting" in verband met het Corona virus. Ik kijk wel eens op Gouwestad (wel leuk om te zien wat er zoal gebeurd op de markt) en ik al gezien dat er weer veel mensen de verkeerde kant op liepen.


Kom je op de markt ... hebben ze op de grond er nog een paar pijlen bij geplakt, maar dan een grote versie (blijkbaar zijn ze er achter dat het kleine trutpijltjes zijn) met de tekst "loop rechts". Op de hoek van de markt, bij Albert Heijn, stond een stadswacht. Veel mensen liepen de 'verkeerde' kant op. Vorige week werden ze bij de Groenendaal er op aangesproken, nou is het blijkbaar tweerichtingsverkeer?


Wel of niet?

Dus om het makkelijker te maken plakken ze er nog wat pijlen bij. Verplichte looprichting , volg de route, loop rechts ... de maatregelen worden dan misschien wel versoepeld, de regels worden er in ieder geval niet duidelijker op. Als het toch geen éénrichtingsverkeer meer is, waarom plakken ze die pijlen dan niet over die kleine? En hebben die borden dan nog nut? En waarom worden die borden, als er geen markt is, afgeplakt? Wie het weet mag het zeggen.


Er zijn in ieder geval nog steeds mensen die het niet helemaal snappen. Mag je dus blijkbaar beide kanten op lopen, lopen er weer mensen aan de verkeerde kant.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

En weer in lockdown

Nederland gaat weer in lockdown. Nu volg ik het wel aardig maar dit was toch wel aardig 'verrassend' zeg maar. In eens hoor je zaterdag...

Comments


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page