google.com, pub-7331281868564174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
xxx wapen van Gouda draak 3.png
  • goudasia

15 Juli: de 1e Goudse mont martre van het jaar

Updated: Apr 27, 2021

Vandaag was het dan zover. Na maanden niet door gegaan te zijn vanwege het Corona virus was er vandaag dan toch de Goudse mont martre. Het was aanzienlijk minder druk dan normaal wat kramen betreft, ook wat bezoekers betreft. Ze troffen het wel met het weer in ieder geval.



De weersvoorspellingen waren niet zo maar het was toch wel lekker weer. Aangekomen op de markt viel al gelijk op dat de antiekmarkt meer naar voren was 'verschoven' in verband met de uitbreiding van de terrassen. Er waren aanzienlijk minder kramen en ook minder bezoekers. Ook waren er een aantal toeristen, voornamelijk Duitsers zo te horen. Ook waren er een aantal toeristen dat ik geen idee had waar ze vandaag kwamen, het was een heel vaag taaltje.


Bepaalde kramen waar je regelmatig kwam waren er niet, en ook zo'n beetje de belangrijkste kraam (voor mij dan) was er ook niet ... de patatkraam. Als ik naar de antiekmarkt ging ging ik altijd wel effe langs voor een broodje of een patatje, nu dus niet.



Corona maatregelen

Toen ik had gelezen dat de mont martre doorging dacht ik 'Misschien hebben ze dan ook wel looprichting verzonnen', en ja hoor, inderdaad. Er waren minder kramen en ook waren de paden veel breder dan normaal. Normaal stond je nog wel eens vast zegmaar. Ook stonden er borden met de tekst 'houd afstand, 1.5m' en er hingen papieren met 'looproute' en daarbij (voor de intellectuele) een verkeersbord, het bekende bord 'éérichtingsverkeer' en 'verboden in te rijden'. en ook hier weer waren er weer zat mensen die de verkeerde kant op liepen. Of ze de borden niet gezien hadden, of er gewoon maling aan hadden ... ik weet het niet. Wat me ook op viel was dat er geen stadswachten rondliepen.



Terras

Na een paar rondjes gelopen te hebben had ik het wel weer gezien. Op weg naar huis nog effe bij Gouds beleg gestopt voor een hapje en een drankje, voor het eerst sinds ... lange tijd. Gezellig op het terras gezeten met een drankje en bitterballen. Volgende keer toch maar weer een broodje pikante kip, biertje erbij, hmmm.




2 views0 comments

Comentarios


Welkom op mijn blog.

Al mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in Azië, de cultuur, de architectuur ... eigenlijk zo'n beetje alles. En het eten vind ik ook erg lekker. Ik kom zelf uit Gouda, en daar komt dan ook de naam van website vandaan, 'verbastering van Gouda en Azië.

Je vind hier allerlei berichten wat met Gouda en / Azië te maken heeft, van een nieuw geopende winkels of restaurant tot evenementen en van 'nieuws' tot reviews en recepten (naast eten vind ik het ook wel leuk om zelf een beetje te kokkerellen). Wellicht binnenkort een apart blog?

Al met al ... het heeft allemaal een Goudse en / of een Aziatische 'link', al zijn sommige links misschien een beetje vergezocht.

bottom of page